Uçak Gövde-Motor Bakım Bölümü

Uçak Gövde-Motor Bakım Bölümü, havacılık sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli ve motivasyonu yüksek, takım çalışmasına yatkın, yolcu uçakları ve hava araçlarında ortaya çıkan teknik sorunları çözme sistematiğine sahip öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Havacılık bakım merkez üssü konumunda bulunan İstanbul’a yakınlığı ile öğrencilerini üniversite öğrenimleri boyunca sektörle birlikte dinamik şekilde yetiştirmeye çalışan bölümümüzün; bu amaçla öğrencilerimizi son sınıfta sektördeki firmalara bir yıl süre ile iş başı eğitime gönderecek ikili anlaşmaları bulunmaktadır. Bu sayede öğrenciler okulda aldıkları teorik bilgi birikimlerini pratik çalışmalarla harmanlayarak kalıcı hale getirmekte ve aynı zamanda mezuniyet sonrası çalışacakları ortamlara adaptasyonlarını tamamlama şansı elde etmektedirler.

Lisans öğretiminde 1 yıl isteğe bağlı İngilizce hazırlık ve 4 yıl Uçak Gövde-Motor Bakım Bölümü derslerine ek olarak son sınıfta iş başı eğitimlerini sektörde tamamlayarak mezun olmaktadırlar.

Dersler Türkçe işlenmekle birlikte teknik dökümanları kullanırken havacılık bakım sektöründeki teknik terimleri de öğrenmektedirler. Öğrencilerimiz ders yükünün dörtte birini seçmeli derslerden seçebilmektedir. Yurt içi ve yurt dışındaki anlaşmalı üniversitelerle FARABİ ve ERASMUS gibi öğrenci değişim programlarına katılma şansları bulunmaktadır. Bölüm ders içerikleri; bütün dünyada uygulanan ve standardizasyonun yüksek olduğu SHT-147 ve EASA Part-66 gibi havacılık bakım eğitimi formasyonu ile birebir uygun olacak şekilde oluşturulmuştur. Ülkemizde ve dünyada havacılık bakım sektöründe nitelikli insan gücüne katlanarak artan ihtiyaç doğrultusunda, öğrencilerimizin mezun olduklarında iş bulma oranları yüksek olmaktadır.