Havacılık Yönetimi Sosyal Sorumluluk Projesi

Kocaeli Üniversitesi Havacılık Ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi bölümünün 1. Sınıf öğrencileri, Doç. Dr. Ali Talip Akpınar tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projesi dersi kapsamında anlamlı bir çalışmaya imza attı. Gençler, Kızılay, Cemal Doğan Bakım Ve Rehabilitasyon Merkezi, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Otizm Derneği, AKUT gibi sivil toplum kuruluşlarında topluma hizmet faaliyetlerini yürütmektedirler.

Havacılık Yönetimi bölümü öğrencileri Kızılay’a yardımcı olmak üzere toplum yararına kan bağışı, organ bağışı konusunda bilgilendirme faaliyetlerinde bulundular. Okullarda kan bağışının önemini anlattılar. Farkındalık yaratmak amacıyla "Rengimi Sen Değiştir" adlı proje geliştirdiler. Gençler "Biz kızılayda yardım etmenin ve paylaşmanın ne olduğunu gerçek anlamda öğrendik, bu bizim için unutamayacağımız bir tecrübe oldu." cümlesiyle hissettiklerini özetlediler.

Cemal Doğan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, zihinsel engelli bayanların hem faaliyette bulunduğu hem de barındığı modern bir bina. Kocaeli Üniversitesi Havacılık Yönetimi bölümünün öğrencileri, zihinsel engelli bayanların atölye faaliyetlerine katılarak birlikte vakit geçirmektedirler. Öğrencilerle iletişim kurmaya istekli olan Merkezde kalanların da Seramik, Halı, Örgü ve Takı atölye çalışmalarına katılma oranları ve çalışma motivasyonları artmaktadır. Merkezde kalanların atölye çalışmalarına katılmaları hem zihinsel açıdan, hem de motor becerileri bakımından önemlidir. Havacılık Yönetimi bölümünün öğrencileri, atölyelerde yapılan üretim faaliyetlerine katkı vermekteler. Ayrıca gerek merkez içindeki spor salonunda gerekse merkezin bahçesindeki spor alanlarında birlikte spor yapma ve sohbet etme imkânları da bulunmaktadır.

Havacılık Yönetimi bölümü öğrencileri Güz yarıyılında; Kızılay, Cemal Doğan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Akut, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ve Otizm Derneği'nde toplam 900 saate yakın toplum yararına faaliyetlerde bulundular. Bahar yarıyılında da çalışmalara tam gaz devam ediyorlar. Yaklaşık 1500 saat toplum yararına çalışarak hizmetlerini devam ettirecekler.

3 adet ek dosya.

img-4032-jpg.JPG